Hálószoba felújítási tippek a nyári időszakra

Hálószoba felújítási tippek a nyári időszakra

Hálószoba felújítási tippek a nyári időszakra

Az évszakok változásához a lakásunkat is igyekszünk hozzá igazítani, tavasszal lengébb textíliákkal, élénkebb színekkel, míg ősszel inkább a sötétebb színek és a kuckósabb berendezés dominál. Amikor kijön a tavasz és azzal a jó idő, sokat tárjuk ki az ajtót és ablakokat, szeretjük a lengébb, vékonyabb függönyöket takarókat. Bár nemcsak a közösségi tereket alakítjuk át hanem a személyes teret, a hálószobát is, egyszerűbb hatásokkal, textil cserékkel. Természetesen az sem mindegy, mennyibe kerül az ágyneműhuzat.

Hálószoba felújítási tippek a nyári időszakra
Hálószoba felújítási tippek a nyári időszakra

Milyen egyszerűbb változtatásokkal tudjuk átalakítani a hálószobát nyárra?

  • Kiválasztani egy jó színt

Hogy milyen színt az mindenkinek a magának megfelelőt jelenti, van akinek a divatos színek van akinek a harsányabb színek tetszenek. Bár lehet, hogy monotonnak tűnhet minden kiegészítőnek azonos színűnek lenni, gyakorlatilag egy új szobát kapunk az új szín alkalmazásával.

  • Hangsúlyos falat a hálóba

Egy vidám, virágos tavaszi-nyári fal hangsúlyossá teszi a szobát, feldobja a mintás tapéta vagy falfesték.

  • Letisztult fehér színt nyárra

Van aki a teljes minimalista berendezést kedveli, a fehérséget szereti, mellőzi a színeket, ami nyáron hűsítő érzéssel jár, letisztultságot visz a hálószobába.

  • Kisbútor a hálóba

Nem minden esetben kell újat vásárolni, ha például egy éjjeliszekrényt szeretnénk a hálónkba, megteszi egy régi darab is főként, ha az a családunk tulajdonában volt. Kicsit felújítva tökéletes lehet a nyári hálónkba.

  • Egy új lámpa

Egy kerti partit idéző lámpa nyárra tökéletesen megfelel a hálóba, hiszen a nappalok hosszabbak, kevesebb a sötétben eltöltött idő, így kevesebb lámpafénnyel is beérjük.

  • Egy régóta vágyott apróbb berendezési tárgy

Lehet, hogy szerettünk volna egy új szőnyeget, polcot, kisasztalt, bármit, amivel otthonosabb lehet a hálónk, most van itt az ideje, hogy beszerezzük.

  • Virágzó növények nyárra

Szobanövényekkel is lehet csodát tenni. Nem csak a zöld hanem nagyon sokféle nyíló cserepes virág tudja természet közelivé varázsolni a szobánkat.

  • Alapos nagytakarítás

Akárcsak a lakás többi részében a hálószobában sem lehet megúszni a tavaszi nagytakarítást. Minden változtatásnak ez az alapja. Amikor a hideg téli napoknak vége, szeretjük színekbe rendezni a hálószobánkat is. A tavaszi virágos minták vidám, világos színek segítenek elfelejteni a szomorú téli napokat, új erővel töltenek fel. A színekből tavasszal és nyáron sosem lehet elég sok.

Összegezve

Amikor elérkezik a tavasz vágyunk az új frissebb lakásbelsők iránt, amelyeket nagyon sokféle módon el lehet érni. Kifesthetjük az egész szobát vagy akár csak egy falat, vásárolhatunk bele egy kisbútort vagy egy régóta vágyott lámpát, kicserélhetjük az ágyneműt vagy akár a függönyt is, egy vidám, világos színűre. Beszerezhetünk néhány virágzó növényt is, de mindenekelőtt alaposan érdemes kitakarítani az egész házat.

Hálószoba felújítási tippek a nyári időszakra
Hálószoba felújítási tippek a nyári időszakra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük