Gyerekszoba átalakítása a nyári időszakban

Gyerekszoba átalakítása a nyári időszakban

Gyerekszoba átalakítása a nyári időszakban

A tavaszi nagytakarítás után érdemes felkészíteni a lakást a nyári időszakra. Ahhoz, hogy ezt megtehessük kezdjünk neki azzal, hogy megszabadulunk a felesleges dolgoktól. A téli, vastag takarók, plédek ideje lejárt, a nehéz szőnyegek nélkül könnyebb lesz elviselni a hőséget. Még inkább igaz ez a gyerekek szobájára.

Hogyan alakítsuk át a gyerekszobát nyárra?

A gyerekek számára a nyár a pihenés és a kikapcsolódás időszaka. Nincsenek kötelezettségek, nincs iskola, csak a szünet. Nem mindenkinek adatik meg, hogy a tengerparton töltse a nyarat, ezért célszerű ha a tengeri hangulatot hozzuk el a gyerekek szobájába.

Ha egyébként is terveztünk egy festést a gyerekszobába, tegyük ezt a nyár, a szünet elejére. Egy jó színnel, esetleg fehérrel, megalapozhatjuk a szoba nyári hangulatát. Tudjuk, hogy a tengerész stílust a kék-fehér-piros színek hármasa határozza meg, ezért vigyük be ezeket a színeket a gyerekszobába nyáron.

Használjunk funkcionális tároló bútorokat, ládákat, nagy méretű dobozokat, hogy gyorsabban rendet tudjanak tenni a gyerekek. Nincs szükség vastag szőnyegre vagy sötétítőre, cseréljük azokat vékonyabb rongy szőnyegre és laza szövésű sötétítő függönyre a hűvösség érdekében. Kisebb gyerekeknek nagyon ötletes játszó szőnyeget is beszerezhetünk például autópálya mintával.

A vastag takarókat cseréljük vékony pamut takaróra vagy plédre, de a legnagyobb hőségben akár egy lepedő is elég lehet. Az ágyneműt is vékonyabbra cserélhetjük vagy rendelhetünk ágyneműhuzatokat Disney mintával az internetről is. Az ágyat letakarhatjuk akár egy csíkos takaróval is.

Miután nyáron nagyon sok folyadékra van szükség, ezért célszerű zárható szívószállal rendelkező poharakat beszerezni a gyerekek számára, amibe a hűsítő gyümölcsleveket töltjük, így nem fog kiömleni a gyerekszobában sem. Nyári mintás tálcákat, tányérokat is bevihetünk a nassolnivalóknak.

Gyerekszoba átalakítása a nyári időszakban
Gyerekszoba átalakítása a nyári időszakban

Mivel tudjuk dekorálni a gyerekszobát nyárra?

A természetes fény megnövekszik a nyári időszakban ezért érdemes az ablakokat megtisztítani, hogy minél több fény jusson a szobába, de célszerű biztosítani a nagyon erős napfény elleni elsötétítés lehetőségét rolóval vagy sötétítő függönnyel.

Néhány tengerparti dekorációval, mint a hajó, kormánykerék, világítótorony, új hangulatot adhatunk a gyerekszobának. Egy új lámpatesttel, éjjeli lámpával, amely akár képkerettel is kombinálható, feldobhatjuk a szoba hangulatát. Rakhatunk tengerparti képeket, tengeri tárgyakat a komódra, tarka párnákat az ágyra, zöld növényeket az ablakba.

Összegezve

A nyár a gyerekek pihenő időszaka, amikor feltöltődnek az egész éves munka után. Éppen ezért biztosítani kell a pihenést számukra a saját szobájukban is, ahol nyugodtan pihenhetnek a nyári hőségben. Cseréljük a textileket és az ágyneműket az évszaknak megfelelőre, biztosítsunk több tárolóhelyet a játékoknak, dekoráljuk a szobát a tengerparti stílusnak megfelelően, hogy minél kényelmesebb és vidámabb legyen a gyerekszoba.

Gyerekszoba átalakítása a nyári időszakban
Gyerekszoba átalakítása a nyári időszakban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük